|   send e-post  |

hjem vinkurs gavekort priser     kontakt referanser
 

 

kursforslag

planlagte vinkurs

mat og vin

skjenkebevilling

foredragsholder

betingelser

 

Foredragsholderen

 

Alle foredrag/vinkurs blir holdt av Jean-Yves Lingner som er en av få i Norge med universitetstittelen ønolog. Han har flere års erfaring med vinforedrag.

 

Hva er en Ønolog? Ønologi er læren om vin i produksjonsøyemed. I praksis vil dette si at en ønolog kan alt om vin fra A til Å, dvs. fra innhøsting til ferdig produkt. I tillegg er en ønolog en spesialist i vin og har utdannelse innenfor trening av øye, nese og gane - dette fordi en ønolog skal kunne kartlegge alt ved vinen. En ønolog kan analysere vinen i et laboratorium (har det f.eks. blitt tilsatt kjemiske stoffer underveis, osv) eller ved simpelthen å smake på vinen for å studere dens karakter.

 

Visste du at man kan finne lukten av hestesvette eller smaken av banan i en vin? En ønolog har dette smaks- og lukteregisteret innebygd!

 

Jean-Yves Lingner har utdannelse fra Universitetet i Bourgogne, og praksiserfaring fra vingårder og laboratorier i Provence (Domaines Ott) og Nuits St. Georges (Domaine Denis Mortet). Jean-Yves Lingner er medlem av les oenologues de France.

 

Jean-Yves Lingner jobber som Key Account Manager for Torres & Partners. Han er også foreleser på Norsk Sommelier Utdannelse. Han har før jobbet som vinekspert for TRN (Travel retail Norway) og Sas Euroshop på Gardermoen Duty Free. I tillegg til dette startet han for flere år siden en fransk-norsk vinklubb som heter Les Amis du Vin, hvor medlemmene møtes en gang i måneden og Jean-Yves holder foredragene. Alt foregår her på fransk. For mer info se hjemmesiden www.lesamisduvin.com.

 

 

 

Jean-Yves Lingner

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2006 vinglede.net        Jean-Yves Lingner      Linjeveien 72B, 1087 Oslo     97045834         jean-yves[at]lingner.as                      design and development by Fredrik Swift